Home / Lajme / Maqedoni / Bixhozi ka marr përmasa alarmante në Maqedoni

Bixhozi ka marr përmasa alarmante në Maqedoni

19 Maj – Të dhënat dhe analizat e Asociacionit të bastoreve sportive (ABS) në Maqedoni tregojnë se gjatë fundvitit 2013, ka pasur rreth 400 bastore sportive

Të dhënat dhe analizat e Asociacionit të bastoreve sportive (ABS) në Maqedoni tregojnë se gjatë fundvitit 2013, ka pasur rreth 400 bastore sportive në 8 rregullues të lojërave të fatit, ku kanë punuar 2500 qytetarë.

Ne analizë thuhet se rreth 30 mijë vende pune janë të lidhura me lojërat e fatit. ABS bene te ditur se 46% qind e qytetarev në Maqedoni luan bixhoz. Sipas studimit të Qendër për hulumtime dhe krijimin e politikave në Shkup tregohet se në vitin 2007 37% e popullatës në Maqedoni kanë luajtur bixhoz, pasi bastoret sportive ishin bërë një “eufori nacionale”, ka raportuar radio gjermane “Dojçe Vele” (DW).

Nga Drejtoria për të ardhura publike (DAP) vetëm nga muaji janar e deri në muajin prill janë bërë 34 kontrolle në lojërat e fatit, ndërsa në 22 prej tyre është konstatuar se ata punojnë pa dokumentacione të rregullta, edhe atë në Tetovë, Gostivar, Bogovinë, Vrapçisht, Brveniocë, Radovish, Likovë, Mavrovë-Rostushe dhe Shtip.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *