Home / Lajme / Maqedoni / Debat për rregullativën juridike dhe aftësinë pagesore të kompanive

Debat për rregullativën juridike dhe aftësinë pagesore të kompanive

23 maj-Sipas agjendës, në tyrezë të rrumbullakët janë paraparë tre panele në të cilat di të diskutohet për Ligjin për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për falimentim, për Ligjin për përfundim të procedurave falimentuese të hapura në pajtim me Ligjin për barazim të detyrueshëm, falimentim dhe likuidim, si dhe për Ligjin për duisiplinë financiare.

Gjykatësit nga sektorët për konteste tregtare dhe falimentim, prëfaqësues të odave ekonomike, nga Oda e noterëve të RM-së, nga Oda e përmbaruesve të RM-së dhe nga Oda e avokatëve të RM-së, sot do të marrin pjesë në tryezën e rrumbullakët “Ndikimi i rregullativës juridike ndaj aftësisë pagesore të kompanive”.

Para të pranishmëve do të flasin drejtoresha e Akademisë për gjykatës dhe prokurorë publik “Pavel Shatev”, Aneta Arnaudovska dhe Goran Llazarevski nag Këshilli nacional për sipërmarrësi dhe konkurrencë (KNSK).

Sipas agjendës, në tyrezë të rrumbullakët janë paraparë tre panele në të cilat di të diskutohet për Ligjin për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për falimentim, për Ligjin për përfundim të procedurave falimentuese të hapura në pajtim me Ligjin për barazim të detyrueshëm, falimentim dhe likuidim, si dhe për Ligjin për duisiplinë financiare.

Tubimi është organizuar nga Akademia për gjykatës dhe prokurorë publik në bashkëpunim me Projektin e USAID-it për përforcim të gjyqësisë.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *