Home / Lajme / Maqedoni / FH: Maqedonia në nivel të njejtë si Kongo dhe Kenia për mediat

FH: Maqedonia në nivel të njejtë si Kongo dhe Kenia për mediat

2 maj-Këtë vlerësim ‘pjesërish të lira” ka edhe Kosova, Shqipëria dhe Greqia, mirëpo këto vende janë shumë më mirë të pozicionuara se Maqedonisë duke qenë në vendin 92, 98. Maqedonia është në vendin e parafundit, derisa pas saj është Turqia që radhitet me 41 pikë.

Maqedonia së bashku me Kongon dhe Kenian ndajnë vendin e 122 në listën e vendeve për nga liria e shtypit, nënvizon raporti i Freedom House. Maqedonia radhitet me 57 pikë në listën e vendeve “pjesërisht të lira. Para Maqedonisë radhiten Tanzania, Nepali dhe Bregu i Fildishtë, bën të ditur raporti.

Këtë vlerësim ‘pjesërish të lira” ka edhe Kosova, Shqipëria dhe Greqia, mirëpo këto vende janë shumë më mirë të pozicionuara se Maqedonisë duke qenë në vendin 92, 98. Maqedonia është në vendin e parafundit, derisa pas saj është Turqia që radhitet me 41 pikë.

Në raport kritikohet gjendja e rëndë e mediave, kushtet e rënda, mungesa e sigurisë, rrogat e ulta si dhe presionet e pronarëve dhe redaktorëve të mediave ndaj gazetarëve. Si dukuri është edhe lidhja e drejtuesve të mediave me interesa politike dhe të biznesit.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *