Home / Lajme / Maqedoni / Deri në 2018 mbi 80 % e popullsisë në Maqedoni me qasje në internet

Deri në 2018 mbi 80 % e popullsisë në Maqedoni me qasje në internet

12 qewrshor-Ata këtë e ka proklamuar në Samitin botëror për shoqëri informatike, që u mbajt në Gjenevë, i prezentoi qëllimet qeveritare për katër vitet e ardhshme, me të cilat shtesë do të kontribuohet në zhvillimin e shoqërisë informatike në Maqedoni.

Deri në vitin 2018 mbi 80 për qind e popullatës në Maqedoni do të ketë qasje në internet. Kjo është premtuar sot nga ministri për shoqëri informatike dhe administrate, Ivo Ivanovski. Ata këtë e ka proklamuar në Samitin botëror për shoqëri informatike, që u mbajt në Gjenevë, i prezentoi qëllimet qeveritare për katër vitet e ardhshme, me të cilat shtesë do të kontribuohet në zhvillimin e shoqërisë informatike në Maqedoni.

“Qëllimi ynë është 80 për qind e popullatës në Maqedoni deri në vitin 2018 të mbulohet me internet me shtrirje të gjerë me shpejtësi prej 100 Mbs. Më pas, numri i amvisërive të cilat shfrytëzojnë internet të arrijë deri në 90 për qind deri në vitin 2018, të paktën 33 për qind e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme t’i shesin produktet e tyre online, të ulen shpenzimet e roamingut, si dhe të rritet numri i e-shërbimeve”, paralajmëroi Ivanovski.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *