Home / Lajme / Maqedoni / Hamziç një piktor i heshtur në Tetovë (VIDEO)

Hamziç një piktor i heshtur në Tetovë (VIDEO)

Tetovë, 22 Qershor – Hysni Hamziç është 68 vjeçar një shurdhë memec por nuk është një njeri i zakonshkëm ai ka një talentë që nuk e ka çdokush, ai ka një talet që ja ka falurë zoti nuk ka kryerë shkollë për këtë ai nuk mund të flasë, mirëpo gëzimin e tij ai e shprehë me vetë dhuratën që ia jep ndokujt, njofton Televizioni Koha.

Ky është 68 vjeçari Hysni Hamziç është një shurdhë memec, si është antar i shoqatës së shurmemecëve në tetovë, ai për çdo dit shkon në këtë shoqatë për të takuarë shokët e tyre shokë të cilët i ka krijuarë për shkak të aftësive të tij të kufizuara që i ka nga lindja, njofton Televizioni Koha.

Mirëpo Hysnia nuk është një njeri i zakonshkëm ai ka një talentë që nuk e ka çdokush, ai ka një talet që ja ka falurë zoti nuk ka kryerë shkollë për këtë ai është një njeri i cili atë çka mendon atë çka ndjen nuk mund ta shfaqë përmes të folurit por shfaq përmes fjalëve si një njeri i zakonshëm që në shumtën e rasteve i flasin edhe fjalë boshe.

Hysniu deri në moshën 15 vjeçare nuk ka pasur asnjë një ditë shkollë, ai ka filluar të pikturoj në moshën 7 vjeçare në vizatimet e djemve të xhaxhait të cilët shkonin në shkollë. Më pas në moshën 15 vjeçare fillon të ndjek shkollën fillore në Manastir për shurmemecët dhe më pas vazhdon shkollën e mesme 3 vjeçare në Shkup, njofton Televizioni Koha.

Hysniu ka dy fëmijë të cilët mund të flasin ata kanë mbarurë shykollë janë martuarë dhe tani jetojnë jashtë. Ai ka një pasion ka ajo ëshstë piktuara, ai pikturon për veten e vetë pikturon për ti dhuruar ndokujt një dhuratë për martesë, për syneti për dasëm apo për gëzim familjarë ai pikturon për ti uruar ndokujt hyrjen në shtëpi të re apo për ta respektuar, ai nuk mund të flasë, mirëpo gëzimin e tij ai e shprehë me vetë dhuratën që ia jep ndokujt. (Tv Koha)

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *