Home / Lajme / Maqedoni / Kurorëzimet në Likovë sa në 12 komuna maqedonase

Kurorëzimet në Likovë sa në 12 komuna maqedonase

24 qershor-Këto shifra janë paraqitur tejet alarmante nga disa media maqedonase, të cilët shprehin shqetësime mbi uljen e kurorëzimeve dhe interesi të të rinjve maqedonas për të lidhur kurorë martese.

Vetëm në komunën rurale të Likovës në Maqedoni gjatë vitit 2013 ka pasur kurorëzime sa në 12 komuna të banuara me maqedonas.
Këto shifra janë paraqitur tejet alarmante nga disa media maqedonase, të cilët shprehin shqetësime mbi uljen e kurorëzimeve dhe interesi të të rinjve maqedonas për të lidhur kurorë martese.

Statistika për 2013 për kurorëzimet:

Likova 251 kurorëzime

12 komunat maqedonase – 242 kurorëzime

Vevçan 11
Vraneshticë 13
Gradsko 23
Debarca 20
Drugovë 10
Zrnovc 24
Karbinci 24
Konce 20
Lozovë 19
Novac 22
Nagoriç i Vjetër 28
Mogillë 28

Sipas Entit të Statistikave, vitin e kaluar janë lidhur 13.982 kurorëzime, apo për 01, për qind më pak se në 2012. Por në disa komuna maqedonase ka rënie më të madhe, por shifrat shqetësuese nuk publikohen.
Shqetësimet e fundit janë edhe për rënien e natalitetit të maqedonas dhe rritjen e natalitetit tek shqiptarët. (INA)

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *