Home / Lajme / Maqedoni / Solemnisht u hap kafeneja e parë për gra

Solemnisht u hap kafeneja e parë për gra

1 qershor-Ngjarja e cila ka bërë bujë këtyre ditëve nëpër media dhe rrjetet sociale ka qenë hapja e kafanesë për gra në Kamjan. Sot kjo kafe klub për gra u hap në mënyrë solemne.

Ngjarja e cila ka bërë bujë këtyre ditëve nëpër media dhe rrjetet sociale ka qenë hapja e kafanesë për gra në Kamjan. Sot kjo kafe klub për gra u hap në mënyrë solemne. .

Sot në praninë shumë grave të fshatin Kamenjan të komunës së Bogovinës u hap kafeneja e parë për gra. Medina Sinani tha se kafeneja do të shërbej për mundësojë shërbime tjera për biznese të udhëhequra nga gratë në rajon. Gjithashtu do të jetë një vendtakim për gratë lokale, që do iu mundësojë të socializohen dhe të bëjnë biznes jashtë shtëpive të tyre me një hapësirë ekspozese për produktet shtëpiake të bëra nga gratë lokale. Sipas Sinanit kafeneja do të jetë e e ndaluar për bura

Kryetari i komunës së Bogovinsë Hazbi Idrizi tha se kjo iniciativë do të shërbej për të inicuer dhe për të motivuar gratë në bizneset e tyre.

Ndryshe në Korridorin e vjetër të Komunës në Kamjan, USAID-i, komuna e Bogovinës dhe Shoqata për Zhvillim Lokal Rural nënshkruan një memorandum për mbështetjen e grave sipërmarrëse në Pollog.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *