Home / Lajme / Maqedoni / Ardhja e mërgimtarëve gjallëron Tetovën (VIDEO)

Ardhja e mërgimtarëve gjallëron Tetovën (VIDEO)

Tetovë, 17 Korrik – Ardhja e stinës së verës gjallëron pothuajse gjithçka, sidomos në rajonin e pollogut ku bashkë me temperaturat e larta kthehen edhe mërgimtarët që përbëjn një pjesë të madhe të qytetit dhe fshatrave, njofton Televizioni Koha.

Punët në ndërtimtari, shitoret për veshmbathjeve, për produkte ushqimore, shitësit e rrugëve por edhe lypsarët shfrytëzojnë gjithë potencialin e tyre për të pasur një sezon sa më të suksesshëm. Në qytet vërehet një gjallëri ku të gjithë mundohen për të punuar dhe për të fituar ato ditë të numërua të mërgimtarëve.

Kriza ekonomike nuk vërehet gjat stinës së verës të gjithë mundohen që të shfrytëojnë, të investojnë dhe të përfitojnë më shumë nga kjo situatë e cila është duke u krijuarë gjat këtyre mujave të verës, njofton Televizioni Koha.

Në këtë kohë të gjthë ankohen për munges të hollash për krizë financiare, por biznesi në rajonin e pollogut lulëzon, në shitoret e Tetovës mundë të shohësh blerës të cilët harxhojnë shuma maramendëse për blerjen e gjërave tardicionle.

Shitëtsit e Tetovës thonë se puna në shitiret e tyre nglete e njetë, mërgimtarët ndryshojnë pazarin dhe shtojnë punën, ata thonë se çmimet në disa produkte riten, por nga sezoni në sezon puna vjen duke rën, njofton Televizioni Koha.

Por si do të shkoj edhe kjo verë, kush më pak e kush më shumë është duke marrë nga sezoni gjithçkaje, çdokush mundohet tu ofrojë kënaqësi shërbim dhe oferta më të mirë atyre që kanë ardhurë në pushim në vendëlindje, po sa do të zgjasë kjo deri sa të jenë mërgimtarët në fillim vijnë të mërgimtarët nga Danimarka më pas Zvicra, Gjermania dhe me mërgimtarët nga italia mbaron edhe sezoni veror dhe sezoni i mërgimtarëve në vendin tonë, dhe gjithçka kthehet në normale, edhe lypsarët rrugëve pakësohen. /Tv Koha/

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *