Home / Lajme / Rajon / Kryeparlamentari, në pikën zero

Kryeparlamentari, në pikën zero

21 korrik-Sipas kësaj thuhet se do të kërkohet ripërsëritja e procedurës së votimit për kryetar Kuvendi, duke dhënë mundësi me alternativë propozimi nga të dy palët në kontest, në mënyrë që të shmangen zgjedhjet e reja të jashtëzakonshme.

Pika për zgjedhjen e kryeparlamentarit të Kosovës mund të kthehet në pikën zero nga ana e Gjykatës Kushtetuese. Kjo, sipas ekspertëve, mund të jetë edhe finalja e zgjidhjes së ngërçit politik.

Ekspertët e çështjeve kushtetuese konsiderojnë se tani Gjykata Kushtetuese ka hapësirë të dhënies së një interpretimi të balancuar, të bazuar edhe në legjislacionin në fuqi.

Sipas kësaj thuhet se do të kërkohet ripërsëritja e procedurës së votimit për kryetar Kuvendi, duke dhënë mundësi me alternativë propozimi nga të dy palët në kontest, në mënyrë që të shmangen zgjedhjet e reja të jashtëzakonshme.

Kjo pas që verifikimi i mandateve dhe dhënia e betimit konsiderohen procedura të përfunduara sipas ligjeve dhe Rregullores së Kuvendit. /kosovasot/

Gjithashtu lexo

Futet për nevoja personale në bunker, burrit i ndryshon jeta përgjithmonë

Ka ndodhur në një fshat të Elbasanit. Burri hyn për nevoja personale në një bunker …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *