Home / Lajme / Maqedoni / Shërbimi i Patronazhit funksionon edhe në Tetovë (VIDEO)

Shërbimi i Patronazhit funksionon edhe në Tetovë (VIDEO)

Tetovë, 23 Korrik – Në kudër të shtëpis së shëndetit është duke funksionuar edhe shërbimi i patronazhës i cili si qëlllim kryesor ka ndjekjen dhe rekomandimet për pacientët sidmos për gratë shtatzana dhe fëmijët.

Në kuadër të shërbimit të patronazhës janë të punësuar 30 motra medicinave, ky shërbim ka për qëllim që të të jepë rekomandime te gratë shtazana të vizitojën foshnjet në shtëpi pas lindjes tu jepen këshilla nënave për foshjet të shikojnë gjendjen e tyre shëndetësore të fëmijëve dhe të nënave.

Drejtori i Shtëpisë së Shëndetit Besmal Shefiti thotë se shërbimi i Patronazhës u ofron grave shtatëzëna rekomandime para dhe pas lindjes.

Gjithashtu ky shërbim ndjek edhe jep këshilla edhe për vaksinimin e fëmijëve, mbane evidencë për gjendjen e tyre shëndetësore, gjendjen psiqike dhe fizike, zhvillimin e fëmijës deri në moshën shkollore, vaksinimin e rregull të fëmijës dhe rekomandime për një zhvillim më normal.

Në komunën e Tetovës gratë shtazëna kanë një moshë mestare nga 25 deri në 27 vjeç, ndërsa ata kryejnë edhe të gjitha kontrollet në rregullë që janë të parapara me ligj edhe atë të 6 kontrolle të rregullta gjatë 9 mujorit të shtatzanisë, 95 % e grave shtatëzëna ndjekin këto rekomandime dhe kryejë të gjitha kontrollat e parara, thotë drejtori i Shtëpisë së Shëndetit Besmal Shefiti.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *