Home / Lajme / Rajon / Shqipëria përpilon ligjin për djegien e kufomave

Shqipëria përpilon ligjin për djegien e kufomave

Sot në parlament u diskutua projektligji “Për shërbimin publik të varrimit”. Sipas këtij projektligji do të ndryshojë rituali i përcjelljes për në banesën e fundit.

Kështu, do të lejohet varimi mural dhe kremimi apo hedhja e hirit në det. Veç kësaj do lejohet edhe privatizimi i varrezave.

Krahas varreve shtetërore do të ketë edhe varre private. Ligji parashikon edhe ngritjen e varrezave monumentale, ku do të prehen personalitete të ndryshme historike, kulturore fetare Dëshmorë të Kombit. Ky ligji synon të zgjidhë edhe problemin më kryesor që ka të bëjë me mungesën e sipërfaqeve tokësore për varreza.

Opozita nuk ishte e pranishme në Kuvend, pasi ka vendosur bojkot pas konfliktit fizik mes deputetëve Strazimir dhe Ndoka.

Gjithashtu lexo

Futet për nevoja personale në bunker, burrit i ndryshon jeta përgjithmonë

Ka ndodhur në një fshat të Elbasanit. Burri hyn për nevoja personale në një bunker …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *