Home / Lajme / Maqedoni / VMRO-DPMNE: Ne nuk bëjmë presion mbi gjyqësinë

VMRO-DPMNE: Ne nuk bëjmë presion mbi gjyqësinë

Shkup, 06 Korrik – Në reagim me tej thuhet se tashmë është bërë praktikë e vjetër që një pjesë e redaktorëve dhe gazetarëve të mediave në gjuhën shqipe si dhe disa analist dhe politikan, që në çdo krizë me gisht të tregojnë direct apo në mënyrë indirekte kah VMRO-DPMNE, dhe udhëheqësia e saj, duke akuzuar gjithçka që është e ndërlidhur me shkatimin e ndjenjave negative tek shqiptarët për Maqedoninë”, qëndron në reagimin e VMRO-DPMNE-së.

VMRO-DPMNE reagon ashpët ndaj akuzave direkte dhe indirekte, insinuative dhe paragjykimeve të një pjese të mediave të cilët gjykimin e rastit Mionstra e vlerësojnë dhe e tregojnë si politike, partiake apo e sjellur nën presion poliik.“VMRO-DPMNE dhe udhëheqësia e saj asnjëherë nuk do të lejonin, të kërkojë apo të bëjë presion mbi gjyqin apo gjyqtar, për çfarëdo rasti, më së paku të kërkojë që disa njerëz të dënohen me burg të përjetshë kurse ata të jenë të pafajshëm, apo të mos ketë dëshmi se janë fajtorë, thuhet në fillim të reagimit, të VMRO-DPMNE-së, njofton Tv KOHA.

“Ajo nuk është punë e partive qeverisëse dhe VMRO-DPMNE-së, por nuk nuk është njerëzore që dikujt t`I shqiptohet një dënim I tillë për të cilin nuk ka dëshmi dhe këta I vlerëson vetëm gjyqi dhe gjyqi. Është mëkat që të vritet pesë njerëz të rinj të pafajshëm, por është mëkat që dikush pa faj të dënohet dhe gjykohet për vrasje, transmeton reagimin tv koha. Ne reagim me tej thuhet se tashmë është bërë praktikë e vjetër që një pjesë e redaktorëve dhe gazetarëve të mediave në gjuhën shqipe si dhe disa analist dhe politikan, që në çdo krizë me gisht të tregojnë direct apo në mënyrë indirekte kah VMRO-DPMNE, dhe udhëheqësia e saj, duke akuzuar gjithçka që është e ndërlidhur me shkatimin e ndjenjave negative tek shqiptarët për Maqedoninë”, qëndron në reagimin e VMRO-DPMNE-së.

Me tej në reagim thuhet se, ne, kriminelët dhe vrasësit, viktimat dhe të vrarit nuk I ndajnë në baza etnike dhe fetare. Të gjithë janë njerëz dhe kanë të drejt të jetojnë, të drejtë në drejtësi, të drejtë të lirisë dhe mendimit dhe lëvizjes, transmeton Tv KOHA.
“Asnjëherë nuk do të arsyetojmë vrasje ndaj njerëzve të pafajshëm pavarësisht se cils fe apo kombi I takojnë, por edhe nuk do të dalim në mbrojtje të vrasësve pavarësisht se jan shiptarë, turq, apo maqedonas apo diçka tjetër, por poashtu askujt asnjëherë nuk do ti mveshnim akuzë për vrasje nëse është I pafajshëm dhe nuk do të përkrahim një gjë të tillë, dhe nuk është punë e jona që të përcaktojmë kush është fajtor dhe kush nuk është, sepse ajo është punë e gjykatës. Sepse në këtë shtet ekzistojnë gjyqtarë dhe gjyqe, detyra e të cilëve është që të sshikojnë argumentet e të dyja palëve dhe të sjellin vendim, me vetëdije të pastër, të drejtë dhe e bazuar në ligj”, thuhet në reagimin e lëshuar nga VMRO-DPMNE-ja, transmeton Tv KOHA.

“Është e papranueshme për ne se si mundet që dikush që shikojë në baza etnike dhe fetare, kur bëhet fjalë për një vrasje të tillë të përgjakshme, dhe të etiketojë në baza etnike dhe fetare, por edhe të vendos etiketime uurejtëse politike dhe partiake dhe akuza se dikush atë e ka rregulluar që ashtu të gjykohet, sepse I urren shqiptarët, kur bëhet fjalë për vendime gjyqësore të këtilla ku janë vrarë 5 të rinj të pafajshëm dhe jemi të bindur se të gjithë njejtë kanë shprehur keqardhje njejtë si shqiptarët, maqedonasit edhe turqit edhe sërbët dhe romët, boshnjakët vllehetër dhe muslimanët, të krishterët dhe ateistët”, thuhet në reagimin e VMRO-DPMNE-së. TV KOHA.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *