Home / Lajme / Rajon / VV me kushte për qeverisje

VV me kushte për qeverisje

20 gusht-
Ai thekson rendësinë e formimit të institucioneve të Kosovës, të cilat do të sillnin ndryshimin e qeverisjes në vend, mirëpo për të qenë pjesë e këtyre institucioneve nuk tejkalohen kushtet e Vetëvendojes për udheheqje të dialogut dhe privatizimit.

Lëvizja Vetëvendosje është e interesuar që të jap kontributin për ndryshim të qeverisjes në Kosovë.

Kështu deklarojnë zyrtarë të kësaj lëvizje, duke shtuar se ata do të jenë pjesë e qeverijes me koalicionin LDK-AAK-Nisma vetëm në rast se pranohen kushtet e tyre për dialog dhe privatizim.

Përderisa blloku LDK-AAK-Nisma paralajmëron qeverisje gjithëpërfshirëse, por pa Partinë Demokratike, përfaqësues të Vetevendosjes theksojnë se një gjë e tillë do të jetë e mundur vetëm nëse pranohen kushtet e tyre. Zgjim Hyseni anëtarë i Këshillit të përgjithshëm të Vetëvendosjes tha për Radio Kosovën, se nuk janë për pushtet me cdo kusht

“Levizja Vetevendosje e ka gjithë vullnetin që të bëhet pjesë dhe që të jap kontributin e saj në koalicionin eventual të ardhshëm, mirëpo VV nuk e ka qëllim pushtetin për hir të pushtetit dhe me cdo kusht”.

Ai thekson rendësinë e formimit të institucioneve të Kosovës, të cilat do të sillnin ndryshimin e qeverisjes në vend, mirëpo për të qenë pjesë e këtyre institucioneve nuk tejkalohen kushtet e Vetëvendojes për udheheqje të dialogut dhe privatizimit.

“Në këtë drejtim koalicioni LDK, AAK dhe Nisma gjendet në pozitën e zjgedhjes pak a shumë mes dy opcioneve , e para është zjgedhja e qeverisjes thjeshtë me Listen serbe dhe minoritetet ku në këtë rast qeverisja e ardhshme do të jetë edhe peng i politikave të Beogradit, sepse ne e dijmë që lista serbe është në një farë mënyre e kontrolluar nga Beogradi dhe në anën tjetër e ka edhe opcionin e LVV, i icli opsion është për mirëqeverisje dhe për zhvillim dhe që ka për qëllim që Kosovën me vendos në disa binar tjerë që janë binar të zhvillimit”.

Ndërkohë blloku LDK, AAK, Nisma beson se javën e ardhshme do të mbahet nëj seancë e Kuvendit dhe menjëherë pas kësaj do të ripërtrihet komunikimi me lëvizjen Vetëvendosje. (INA)

Gjithashtu lexo

Emigranti shqiptar gjen portofolin me dollarë në New York dhe ia dorëzon të zonjës

Një emigrant nga Dibra e Madhe, i cili jeton në Staten Island, Nju Jork, ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *