Home / Lajme / Maqedoni / Ariu dëmton të mbjellat në fshatin Shipkovicë (VIDEO)

Ariu dëmton të mbjellat në fshatin Shipkovicë (VIDEO)

Tetovë, 15 Shtator – Ankohen banorët e fshatit Shipkovicë pasi të mbjellat e tyre e shkatërohen nga kafshët e egra, banorët kërkojnë që të marrin dëmshpërblimin e tyer që u takon me ligj por organet kompetentet nuk marin masa për këto dëme që kan ndodh.

Banorët e fshatit Shipkovicë janë duke u përballurë me dëme të mëdha materaile, të mbjellat e tyre e shkatërohen nga kafshët e egra. Ata tash më disa javë pothuaj se për çdo natë me radhë nga kafshët e egëra si Ariu dhe Derrat e ëgër jaë duke ua shkatëruarë të mbjellat e tyre sidomos misërin, pasulin dhe patatet, njofton Televizoni Koha.

Ata kanë kërkuarë nga ana e ministrisë së bujqësisë që të merren masa dhe tu paguhet dëmi i shkaktuar nga ana e kafshëve të egëra pasi që ata janë të mbrojtuara edhe më ligj.

Kryetrai i bashkëisë lokale të Fshatit Shipkovic për Televizonin Koha thotë se ata duan që të marrin dëmshpërblimin e tyer që u takon me ligj dhe të merren masa nga ana e organve kompetente.

Edhe banorëtë kërkojën që organet kompetente të marrin masa dhe tu paguhet dëmi i shkaktuar nga ana e kafshëve të egra.

Një fenomen të këtillë Televizoni Koha ka lajmërua edhe muajë më parë ku ariu kishte shkatruarë koshët e bletëve në vendin e quajturë Teqeja e Shipkovicës, një fenomen i këtillë në këtë fshat ka ndodhurë edhe para tre viteve. /Tv Koha/

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *