Home / Lajme / Maqedoni / Kryqi në Aerodrom ishte ndërtuar për të penguar muslimanët për të banuar atje?

Kryqi në Aerodrom ishte ndërtuar për të penguar muslimanët për të banuar atje?

11 Shtator – Ndërtimi i Kryqit është menduar për të penguar muslimanët për të blerë një apartament ku tani më është vendosur një simbol i krishterë.

Kryqi në Aerodrom ishte ndërtuar për të penguar muslimanët për të banuar atje?!
Profesor Cane Mojanoski, ish-kryetar i Komisionit për marrëdhënie me bashkësitë fetare dhe grupet religjioze në deklaratën dhënë për Prizma tha se në Maqedoni ka shumë kisha dhe xhami për besimtarët e vërtetë që marrin pjesë rregullisht në ritet fetare.

Në OA KOM konsiderojnë ndërtimin e kishave në funksion për të parandaluar “pushtimin nga ana e muslimanëve” të cilët kanë filluar të vendosen në zonat tradicionale të krishtera.

Menjëherë pas shpalljes se “stokatnicite” ndërtimit të “Sky Qytetit” nga Xhevahir Hollding nga Turqia, në këtë kompleks janë ofruar për tu shitur apartamente shumicës së qytetarëve të Tetovës dhe Kosovës, Kongresi Botëror Maqedonas (ËMC), mbështetur nga Qyteti dhe pushteti lokal ka vendosur në këtë pikë për të ndërtuar një 51-metërsh Kryq “Kryqi i Maqedonisë”. Ky është shembulli më tipik i një thirrje të hapur për ndarje përgjatë digës etnike dhe fetare dhe uzurpimin e hapësirës publike për të gjithë qytetarët.

Todor Petrov, president i ËMC gjatë ceremonisë shtetërore-kishtare i tha turmës: “Të krishterët Maqedonasit njohin hapësirën e tyre etnike dhe duhet të shënojnë atë me një simbol në të cilin ata besojnë. Kryqi është identifikimi i maqedonasve dhe e drejtë e tyre për të shënuar hapësirën e tyre etnike “.

Në këtë kontekst KOM OA justifikon ndërtimin e kryqit të madh duke zgjedhur lagjen Aerodrom si një simbol i mbrojtjes së territorit që i përket të krishterëve. “Vendimi i papërgjegjshëm dhe i nxituar i autoriteteve lokale kompetente, ndërtimi i kompleksit rezidencial dhe shitja e apartamenteve edhe komunitetit musliman ka provokuar lëvizjen e Kongresit Botëror Maqedonas. Ndërtimi i Kryqit është menduar për të penguar muslimanët për të blerë një apartament ku tani më është vendosur një simbol të krishterë.

Gjithashtu lexo

Specialja mbetet me një prokuror më pak!? (Video)

Prokuroria Speciale mund të mbetet edhe me një prokuror më pak. Sipas burimeve jo zyrtare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *