Home / Lajme / Maqedoni / Dita evropiane për dhurimin e organeve

Dita evropiane për dhurimin e organeve

10 tetor-“Në broshurë përmbahen të gjitha informacionet e rëndësishme të cilat do t’i ndihmojnë njeriut të rëndomtë ta krijojë esencën e procedurës mjekësore të transplantimit dhe të dhurimit të organeve pas vdekjes, si akt më i lartë human dhe akt i njerëzimit me të cilin mund të shpëtohet jetë tjetër”, kumtoi Nefron.

Shoqata e qytetarëve Nefron sot do ta shënojë Ditën Evropiane të dhurimit të organeve, që tre vite me radhë shënohet edhe në Maqedoni.
Me këtë rast dhe me lejen nga Drejtoria evropiane për cilësi të ilaçeve dhe mjekësi, “Nefron” e përktheu dhe e publikoi broshurën “Dhurimi i organeve-Eja të flasim për këtë”, e cila është përmbledhje e informacioneve për dhurimin e organeve për transplantim, mjekim dhe shpëtim të ndonjë jete tjetër.

“Në broshurë përmbahen të gjitha informacionet e rëndësishme të cilat do t’i ndihmojnë njeriut të rëndomtë ta krijojë esencën e procedurës mjekësore të transplantimit dhe të dhurimit të organeve pas vdekjes, si akt më i lartë human dhe akt i njerëzimit me të cilin mund të shpëtohet jetë tjetër”, kumtoi Nefron.
Dita evropiane për dhurimin e organeve në vendet e Evropës shënohet çdo të shtune të dytë të muajit tetor, ndërsa Këshilli i Evropës ka zhvilluar logo të unifikuar, ide dhe programe p

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *