Home / Lajme / Maqedoni / Qyteti i Shkupit, dështoi komisioni për gjuhën shqipe

Qyteti i Shkupit, dështoi komisioni për gjuhën shqipe

2 tetor-Dy blloqet, shqiptarë dhe maqedonas, ishin me qëndrime diametralisht të kundërta, të cilat nuk u përafruan aspak gjatë mbledhjes. Komisioni nuk ka vendosur të mbajë mbledhje tjetër.

Komisioni për tejkalimin e mosmarrëveshjeve ligjore për përdorimin e gjuhës shqipe përfundoi mbledhjen e parë pa sukses.Dy blloqet, shqiptarë dhe maqedonas, ishin me qëndrime diametralisht të kundërta, të cilat nuk u përafruan aspak gjatë mbledhjes. Komisioni nuk ka vendosur të mbajë mbledhje tjetër. Anëtarët shqiptarë të këtij Komisioni, Naser Zyberi dhe Rami Qerimi theksojnë se zgjidhja më e mirë do të ishte interpretimi autentik i Ligjit për përdorimin e gjuhëve. Alsat M.

Gjithashtu lexo

Përmes Serbisë po zbatohet një skenar për destabilizimin e Ballkanit, ja kush alarmon

Lidhja Demokrate e Maqedonisë (LD) nëpërmjet një kumtese vlerëson se tërheqja e personalit të ambasadës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *