Home / Lajme / Maqedoni / Studentët e ‘Shën Kirili dhe Metodi’ protesta para rektoratit

Studentët e ‘Shën Kirili dhe Metodi’ protesta para rektoratit

31 tetor-Sipas tyre, një test i vetëm nuk mund të determinojë se sa një student meriton të vazhdojë shkollimin apo jo. Nëse ndryshimet implementohen, atëherë studentët ka gjasa të humbin të drejtën e shkollimit nëse nuk kalojnë testin në fund të vitit të dytë apo të katërt.

protestojnë sot para rektoratit të tyre, kundër testimit ekstern për fakultet.

Protesta është paralajmëruar për në orën 12.

Pakënaqësitë lidhur me këtë çështje u hapën pas paralajmërimeve nga Ministria e Arsimit se testimi ekstern ka gjasa të implementohet, me qëllim që të krijohet një sistem arsimor më kualitativ. Por studentët ishin të prerë në qëndrim që prej daljes në shesh të kësaj ideje, se nuk pajtohet me këto ndryshime. Sipas tyre, një test i vetëm nuk mund të determinojë se sa një student meriton të vazhdojë shkollimin apo jo. Nëse ndryshimet implementohen, atëherë studentët ka gjasa të humbin të drejtën e shkollimit nëse nuk kalojnë testin në fund të vitit të dytë apo të katërt.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *