Home / Lajme / Maqedoni / UEJL do të ngrohet me biomasë (VIDEO)

UEJL do të ngrohet me biomasë (VIDEO)

Tetovë, 20 nëntor – Gjatë kësaj ceremonie u theksua se me këtë rast UEJl do të kontrubiojë në uljen e ndotjes në rajonin e Tetovës e cila është në masë të madhe gjatë kësaj periudhe, raporton Tv Koha.

Në përvjetorin e 13 të UEJL-së sot është lëshuar në përdorim edhe impenjanti më i madh i Biomasës me ç`rast kampusi i universitetit të UEJL-së nuk do tub përdorë më naftën për ngrohje por me energji ripërtrirëse. Ky është një investim rreth 500 mijë euro, i cili ka do të ndikojë në ujlen e emisioneve ndotëse me ç`rast Tetova do të ketë një ndotës më pak pikërisht në sezonin e ngrohje, tha rektori Zamir Dika, transmeton Tv Koha.

Ndërkaq, Ministri i EKologjisë Nurhan Izairi, është shprehur se përshëdnet vendimin e UEJL-së që të promovojë shfrytëzimin e burimeve të ripërtrirura të energjisë me çka edhe praktikisht realizon një nga aksionet e planit për kampusin e emisioneve të ulta dhe të kontribuojë qoftë ehde në mënyrë simbolike në zbutjen e ndryshimeve klimatike, njofton Tv koha.

Gjatë kësaj ceremonie u theksua se me këtë rast UEJl do të kontrubiojë në uljen e ndotjes në rajonin e Tetovës e cila është në masë të madhe gjatë kësaj periudhe, raporton Tv Koha.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *