Home / Lajme / Maqedoni / Ajri i ndotur në Shkup, Tetovë, Kavadar dhe Veles

Ajri i ndotur në Shkup, Tetovë, Kavadar dhe Veles

26 dhjetor-Koncentrime të larta të grimcave PM10 janë regjistruar në stacionet për matje të Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor në Qendër, Karposh, Lisiçe, Gazi Babë, Rektorat si dhe në Tetovë dhe Veles, ku janë evidentuar midis 500 dhe 1.000 mikrogramë PM10 grimca në një metër kub.

Ajri sot në mëngjes është i ndotur në të gjitha komunat e Shkupit, në Tetovë, Kavadar dhe Veles.

Koncentrime të larta të grimcave PM10 janë regjistruar në stacionet për matje të Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor në Qendër, Karposh, Lisiçe, Gazi Babë, Rektorat si dhe në Tetovë dhe Veles, ku janë evidentuar midis 500 dhe 1.000 mikrogramë PM10 grimca në një metër kub.

Me koncentrime të larta të PM10 është edhe ajri në Kavadar, Kërçovë dhe Milladinovc ku janë matur midis 300 dhe 350 mikrogramë.

Në kuadër të normales grimcat PM janë vetëm në Lazaropole me 10 mikrogramë të matur në një metër kub.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *