Home / Lajme / Maqedoni / Filluan protestat për honoraret

Filluan protestat për honoraret

22 dhjetor-Organizatat joqeveritare të cilat organizojnë këtë protestë konsiderojnë se ky ligj, krahas asaj që është i papërshtatshëm edhe për honorarët edhe për të punësuarit, ai është edhe diskriminues dhe antikushtetues, sepse i përjashton bartësit e funksioneve publike dhe kategori të tjera.

Qindra qytetarë janë mbledhur në Zhena Park, për të shprehur pakënaqësinë ndaj ndryshimeve ligjore të cilat parashohin 35 për qind të honorarëve të shkojnë arkën e shtetit dhe fondet e tij si kontribute për sigurim shëndetësor dhe pensional.
Organizatat joqeveritare të cilat organizojnë këtë protestë konsiderojnë se ky ligj, krahas asaj që është i papërshtatshëm edhe për honorarët edhe për të punësuarit, ai është edhe diskriminues dhe antikushtetues, sepse i përjashton bartësit e funksioneve publike dhe kategori të tjera.
Derisa ata pohojnë se punëtorët me honorarë do të mbeten me më pak para, ndërsa një pjesë e madhe e punëtorëve do të jenë honorarë, qeveria dhe sindikata konsiderojnë se këto vendime ligjore do të ulin papunësinë dhe do të mbrojnë të drejtat e punëtorëve.koha

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *