Home / Lajme / Maqedoni / Jo’ propozimit për stemën e re të Maqedonisë (VIDEO)

Jo’ propozimit për stemën e re të Maqedonisë (VIDEO)

Tetovë, 19 dhjetor – Sipas organizatorit të këtij debati Nexhat Bexheti debati tregoj se shqiptarët janë kundër kësaj steme e cila është një etnike dhe që nuk ka të bëjë me realitetin multietnik në Maqedoni.

-Shoqata për pajtim dhe bashkëjetesë “Zgjate dorën”, ka organizuar një debat lidhur me propozim stemën e re të Maqedonisë. Në këtë debat kanë marrë pjesë juristë, historian profesor universitarë si dhe qytetarë të Tetovës. Panelistët me këtë rast vlerësuan se kjo stemë simbolizon mbretëritë dhe Maqedonia nuk ka të bëjë me këtë stemë. Milaim Fejziu, shprehet se me insistimin që luani të jetë në stemën e re unë e kuptoj që në të ardhmen dëshirohet që të ndryshohet struktura e shtetit.

Sipas organziatorit të këtij debati Nexhat Bexheti debati tregoj se shqiptarët janë kundër kësaj steme e cila është një etnike dhe që nuk ka të bëjë me realitin multietnik në Maqedoni.

Debatin e zgjeruar do të mund ta ndiqni të shtunën me fillim në orën 19.20 minuta në Televizionin Koha.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *