Home / Lajme / Maqedoni / Nesër skadon afati për vendosjen e arkave fiskale me GPRS

Nesër skadon afati për vendosjen e arkave fiskale me GPRS

30 Janar – Të gjitha ndërmarrjet të cilat kryejnë qarkullim të parave dhe shërbimeve, për të cilat pagesa bëhet me para të gatshme, deri nesër kanë afat të instalojnë aparat fiskal me GPRS.

Të dhënat e fundit tregojnë se mbi 38 mijë ndërmarrje me sukses janë regjistruar dhe lidhur me sistemin e ri të DAP-it për on-lajn ndjekje të pagesave të gatshme.

Pas skadimit të afatit, obliguesit tatimor të cilët nuk shfrytëzojnë sistem fiskal me paisje të GPRS, do të përballen me gjoba të cilat lëvizin prej 750 euro për persona fizik (tregtarë-individual) deri 3.250 euro për persona juridik, si dhe me masë kohore ndalesë për kryerjen e veprimtarisë në objekt prej 30 ditëve.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *