Home / Lajme / Maqedoni / Ngricat shkaktojnë rritje të pacientëvce në ortopedi

Ngricat shkaktojnë rritje të pacientëvce në ortopedi

5 janar-“Në këtë periudhë kur pjesa dërmuese e trotuareve janë me ngrica qytetarët lëndohen dhe marrin fraktura të ndryshme. Kemi nga 30 pacient në ditë, ndërsa 10 prej tyre janë me thyerje të këmbës apo krahut piëkrisht të shkaktuara nga rrëzimi në rrugë me ngrica. “Ndryshe nga vitet e tjera kur nuk kishte borë dhe ngrica në rrugë, këtë vit kemi rritje të pacientëve”, thotë Koceski

Ngricat në rrugë dhe trotuare jo vetëm që kanë shkaktuar pengesa në lëvizjen e lirë të qytetarëve, poashtu kanë shtuar edhe radhët e pacientëce në Repartin e Ortopedisë të cilët kërkojnë ndihmë për shkak të lëndimeve të shkaktuara gjatë rrëzimit në rrugë me akull. Kryeshefi i Repartit të Ortopedisë pranë Spitalit Klinik të Tetovës Mirosllav Koceski thotë se në kohë kur ka ngrica numri i pacientëve rritet për 30 përqind.

“Në këtë periudhë kur pjesa dërmuese e trotuareve janë me ngrica qytetarët lëndohen dhe marrin fraktura të ndryshme. Kemi nga 30 pacient në ditë, ndërsa 10 prej tyre janë me thyerje të këmbës apo krahut piëkrisht të shkaktuara nga rrëzimi në rrugë me ngrica. “Ndryshe nga vitet e tjera kur nuk kishte borë dhe ngrica në rrugë, këtë vit kemi rritje të pacientëve”, thotë Koceski. Tv Koha

Gjithashtu lexo

Sali Berisha: “Shkëndija” e Tetovës bën sot historinë!

Ish- kryeministri Sali Berisha i kushton një status ndeshjes mes Milanit dhe Shkëndijës së Tetovës, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *