Home / Lajme / Rajon / Në 48 orët e fundit asnjë kosovar s’ka emigruar përmes Serbisë

Në 48 orët e fundit asnjë kosovar s’ka emigruar përmes Serbisë

27 shkurt-
Sipas saj, MUP në bashkëpunim me kolegët nga shtetet fqinje, si dhe Austrisë e Gjermanisë kanë parandaluar dukshëm kalimin e emigrantëve ilegalë në Serbi respektivisht daljen nga Serbia.

Ministria e Brendshme e Serbisë, ka thënë se kalimi i emigrantëve ilegalë kosovarë përmes Serbisë është pakësuar dukshëm, kështu që në dy ditët e fundit nuk është shënuar asnjë rast.

Këtë njoftim të kësaj ministri e ka bërë të ditur kryetarja e Këshillit parlamentar për mbrojtje dhe Punë të brendshme në parlamentin serb, Marija Obradoviq.

“Në 48 orët e fundit, nuk është shënuar asnjë kalim ilegal i kufirit derisa sa për krahasim, në gjysmën e parë të shkurtit u parandaluan rreth 150 emigrantë nga kalimi i kufirit” tha Obradoviq.

Sipas saj, MUP në bashkëpunim me kolegët nga shtetet fqinje, si dhe Austrisë e Gjermanisë kanë parandaluar dukshëm kalimin e emigrantëve ilegalë në Serbi respektivisht daljen nga Serbia.

Obradoviq, siç transmeton Koha.net,precizoi se të gjithë këta që e kalonin kufirin ilegalisht ishin azilantë të rrejshëm të cilët me dokumente të falsifikuara kosovare dhe konfirmimin administrativ për lëvizje në Serbi tentonin të kalonin në shtetet e BE-së, kryesisht në kërkim të punës.

Gjithashtu lexo

Vdes ish-kryeministri Bajram Rexhepi – (VIDEO)

Ish- kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka ndërruar jetë pas një sëmundje për të cilën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *