Home / Lajme / Maqedoni / Tetovë, hapet Gjimnazi i II “7 Marsi”

Tetovë, hapet Gjimnazi i II “7 Marsi”

26 Shkurt – Gjimnazi i Tetovës do të emërohet 7 Marsi

Me vendim të këshillit komunal sot u miratua që të hapet edhe një shkollë tjetër gjimnazi i cili do të mbaj emrin e ditës së mësuesit “7 Marsi”. Ky emër sipas kryesuesit të këshillit ka një domethënie sepse ndërlidhet me datën e rëndësishme të ditës së mësuesit.

Nga këshilltarët e PDSH-së nuk ishin kundër një hapje të kësaj shkolle por pse nuk ka një emër konkret e jo me datë. Le të respektohet një emër shqiptarë dhe mos përsëritet si në shkollat e Çairit.

Ndryshe kryetarja e Tetovës këtë vit ka bërë që Gjimnazi i Tetovës të jetë i ndarë në dy pjesë, njëra me nxënës shembullor ku do të rikthehej Gjimnazi i dikurshëm.

Në seancën e 20-të të këshillit të komunës së Tetovës, mbajtur sot me fillim në ora 10:00, një ndër pikat e rendit të ditës krahas pikave tjera të rëndësishme ishte edhe propozim-vendimi për verifikimin e shkollës së mesme komunale-gjimnazi i dytë. Me çrast, me shumicë votash nga numri i këshilltarëve që ishin prezent u miratua vendimi që të themelohet gjimnazi i dytë ne komunën e Tetovës, që do ta mbajë emrin “7 Marsi”, datë e shënuar e arsimit shqip që korrespondon me ditën e mësuesit.Kjo shkollë do të përbehet nga 12 paralele,dhe se themelimi i saj do të kontribuojë në rritjen e cilësisë dhe kushteve për sa i takon procesit arsimor, si një ndër pikat kyçe të programit dhe orientimit tonë për një zhvillim të qëndrueshëm arsimor.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *