Home / Lajme / Maqedoni / Gara për gjuhë dhe letërsi shqipe në Tetovë (VIDEO)

Gara për gjuhë dhe letërsi shqipe në Tetovë (VIDEO)

Tetovë, 28 Mars – Në shkollën fillore Kirili dhe Metodi sot është mbajtur gara në gjuhë dhe letërsi shqipe e organizuar nga ana e komunës së Tetovës dhe Lidhjes së arsimtarëve shqiptarë.

Në këtë garë kanë marrë pjesë 99 nxënës të shollave fillore të komunës së Tetovës dhe komunave përreth.

Paraparkishtë garat janë mbajturë në shkollat fillore të komunës së Tetovës, Tearcës, Bogiovinvës, Zhelinësn ku janë përfshirë rrethë 100 nxënës.

Ahmet Qazimi udhëheqës i sektorit për veprimtari publike pranë komunës së Tetovës thotë se lidhja e arsimtarëve shqiptarë është e licencuar për të mbajturë gara në gjuhë dhe letërsinë Shqipe.

Qëllimi i këtyre garave në gjuhën dhe lëtërsinë shqipe është që të vazhdohet tradita e këtyre garave që është ndërpre para 20 viteve dhe të rritet interesimi i nxënësve për të mësuarë më shuam gjuhën shqipe.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *