Home / Lajme / Maqedoni / Maqedonia futet edhe në borxh tjetër prej 21 milionë euro

Maqedonia futet edhe në borxh tjetër prej 21 milionë euro

4 mars-Me shitjen e obligacioneve një-vjeçare Qeveria nga kreditor vendas ka huazuar pothuajse 21 milion euro, ndërsa nesër pritet të kthej borxh prej 45 milion euro.

Qeveria e Maqedonisë ka hyrë sërish në borxh tjetër, pasi që ka arritur që të sigurojë një hua prej 21 milionë euro.

Kjo u mundësua përmes shitjes së obligacioneve njëvjeçare.

Me shitjen e obligacioneve një-vjeçare Qeveria nga kreditor vendas ka huazuar pothuajse 21 milion euro, ndërsa nesër pritet të kthej borxh prej 45 milion euro.

Përfshirë muajin dhjetor, borxhi publik është 3.9 miliard euro ose 45,8 për qind nga GDP-ja

Gjithashtu lexo

Shkarkohet Zvërlevski, me 64 vota për dhe asnjë kundër

Kuvendi i Maqedonisë, pas debateve disajavëshe maratonike të deputetëve VMRO-DPMNE-së, e shkarkoi kryeprokurorin publik Marko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *