Home / Lajme / Maqedoni / Parlamenti votoi ligjin per perdorimin e plumbave te gomes

Parlamenti votoi ligjin per perdorimin e plumbave te gomes

03 Mars -Policia në të ardhmen do të përdorë plumba gome, paralizues elektrik dhe shok bomba për të neutralizuar protestuesit e dhunshëm

Policia në të ardhmen do të përdorë plumba gome, paralizues elektrik dhe shok bomba për të neutralizuar protestuesit e dhunshëm, në qoftë se protestuesit të cilët prishin rendin dhe qetësinë publike dhe nuk respektojnë urdhrin e policisë për t’u shpërndarë. Ky ligj i ri mbi Policinë është votuar sot në Parlament.

Deri më tani për shpërndarjen e protestave të dhunshme policia në bazë të ligjit për të vendosur rendin publik dhe paqes, ka përdorur forcën fizike, shkopinj gome, kimikate të ndryshme, topa uji dhe qentë e shërbimit.

Me mjetet e reja që policia do të qetësojë protestuesit dhe protestat e dhunshme, siç është thënë, janë të mira sepse ato janë të destinuara për të bllokuar demonstruesit të dhunshëm duke u shkaktuar plagë sipërfaqësore dhe dhimbje pa pasoja vdekjeprurëse dhe lëndimeve të rënda.

Me ndryshimet e reja në ligjin e ri, policia do të jetë në gjendje për të kryer një video të mbikqyrjes për trajtimin e qytetarëve. Regjistrimet e policisë do të përdoren në rast se qytetarët ankohen për veprimet e paligjshme të policisë.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *