Home / Lajme / Maqedoni / Bomba e 26: VMRO kërkoi 1500 vota, BDI: ne i dham 2000 vota

Bomba e 26: VMRO kërkoi 1500 vota, BDI: ne i dham 2000 vota

Gostivar, 25 Prill – Bomba e 26-të shpalos pazarin mesë VMRO-së dhe BDI-së për qytetin e Kumanovës.

Në bombën e 26-të dëgjohet boseda telefonike mesë Fatmir Besimit dhe bashkë telefonuesit, ku Fatmir Besimi tregon se nga ana e VMROS-së është kërkuar përkrahje për në qytetin e Kumanovës që të fitoj kandidati i tyre ndërsa ne i dham 2000 vota por përsëri fitoi kandidati i LSDM-së.

Fatmir Besimi në mënyr qesharake tregon se partnerit të koalicionit VMRO-DPMNE-së nuk i ka dal mir hesapi edhe pse i kanë dhënë 2000 vota përsëri ka fituar kandidati i LSDM-së në qytetin e Kumanovës, ndërsa tregon se VMRO-DPMNE ka përkrah kandidatët e tyre në dy qytetet kryesore Tetovë dhe Gostivar dhe ka nxjer fitues kandidatë e BDI-së.

Fatmir Besimi dëgjohet duke ju falimenderuar VMRO-DPMNE-së për përkrahjen në qytetet kryesore Tetovë dhe Gostivar ku sipas tijë nëse VMRO-DPMNE në Tetovë do votonte kandidatin e PDSH-së atëher fitues do të ishte Sadi Bexheti kandidati i PDSH-së, ndërsa në qytetn e Gostivarit nëse BDI nuk i merte votat e VMRO-së atëher do të ishte fitues kandidati i RDK-së Rufi Osmani pasi ka pas edhe përkrahjen e mërgimtarëve, turqive dhe votuesve të PDSH-së.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *