Home / Lajme / Maqedoni / Freedom House: Maqedonia e fundit për lirinë e medias

Freedom House: Maqedonia e fundit për lirinë e medias

29 prill-Ndërsa vendet tjera të rajonit në raportin e Freedom House, radhiten si vijon: Bosnja 108-të, Serbia 82-të dhe Mali i Zi 79-të. Të gjitha këto shtete bëjnë pjesë në kategorinë e vendeve pjesërisht të lira.

Organizata Freedom House, ka publikuar raporti vjetorë mbi lirinë e mediave në 199 vende. Kështu, për vitin 2015 Maqedonia radhitet në vendin e 125-të, më keq se të gjitha vendet e rajonit. Në raportin e këtij viti Shqipëria renditet në vendin e 97-të, duke qenë ende një nga vendet me liri shumë të vogël të medias. Po e njëjta situatë paraqitet edhe me Kosovën, e cila renditet në vendin e 100-të duke shënuar një zbritje në renditje. Ndërsa vendet tjera të rajonit në raportin e Freedom House, radhiten si vijon: Bosnja 108-të, Serbia 82-të dhe Mali i Zi 79-të. Të gjitha këto shtete bëjnë pjesë në kategorinë e vendeve pjesërisht të lira.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *