Home / Lajme / Maqedoni / Aksioni ‘Gjelbërojmë Tetovën për ajër më të pastër’

Aksioni ‘Gjelbërojmë Tetovën për ajër më të pastër’

5 qershor-Të vetëdijshëm për faktin që Tetova po përballet dhe i jeton çdo ditë pasojat e ndotjes së ajrit ambiental, komuna e Tetovës, duke ndjekur rekomandimet nga Insituti për ekologji në kuadër të UEJL-së, fillimisht furnizoi 100 fidane të kësaj bime, të cilët në të ardhmen do të mbillen nga ana e NPK Tetova në vende të ndryshme të qytetit, duke u fokusuar kryesisht në rrugët ku ka qarkullim më të madh të automjeteve.

Aktiviteti i rradhës me të cilin sot komuna e Tetovës shënon Ditën Ndërkombëtare të Mjedisit, ishte mbjellja e një fidanve të drunjve gjethrënëse të llojit Paulownia Elongata, në shiritin e gjelbër të një pjese të rrugës Industriale. Ajo që është karakteristike për këtë kulturë bimore është aftësia e saj që të lirojë 3 herë më shumë oksigjen në ajër se bimët tjera.
Të vetëdijshëm për faktin që Tetova po përballet dhe i jeton çdo ditë pasojat e ndotjes së ajrit ambiental, komuna e Tetovës, duke ndjekur rekomandimet nga Insituti për ekologji në kuadër të UEJL-së, fillimisht furnizoi 100 fidane të kësaj bime, të cilët në të ardhmen do të mbillen nga ana e NPK Tetova në vende të ndryshme të qytetit, duke u fokusuar kryesisht në rrugët ku ka qarkullim më të madh të automjeteve.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *