Home / Lajme / Maqedoni / Bozhinovska kërkon namazi të falet në gjuhën maqedonase!

Bozhinovska kërkon namazi të falet në gjuhën maqedonase!

29 qershor-maqedonasve me besim islam, që ritet fetare në pikat e tyre të kultit, t’i realizojnë në gjuhën maqedonase sikurse në pjesën e Rekës. Ashtu të praktikohet në gjithë Maqedoninë”, deklaroi Valentina Bozhinoska, Drejtoresh e Komisionit për marrëdhënie me bashkësitë fetare

Drejtoresha e Komisionit për Marrëdhënie me Bashkësitë Fetare Valentina Bozhinovska kërkon që maqedonasit myslimanë duhet t’i realizojnë rritet fetare në gjuhën maqedonase. Pavarësisht traditës që besimtarët kanë zgjedhur qindra vjet më parë, se në çfarë gjuhe t’i ndjekin lutjet dhe liturgjitë fetare, Bozhinosvka kërkon që të ketë liturgji fetare në gjuhën maqedonase në gjithë Maqedoninë. Këto komente ajo i bëri gjatë Konferencës së sotme me temë “Maqedonasit Myslimanë. në kontekst historik dhe bashkëkohor” që u mbajt në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë.

“Të mos harrojmë se gjithnjë e më shumë është rritur nevoja e maqedonasve me besim islam, që ritet fetare në pikat e tyre të kultit, t’i realizojnë në gjuhën maqedonase sikurse në pjesën e Rekës. Ashtu të praktikohet në gjithë Maqedoninë”, deklaroi Valentina Bozhinoska, Drejtoresh e Komisionit për marrëdhënie me bashkësitë fetare

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *