Home / Lajme / Maqedoni / Maqedonia në ditë pengon hyrjen e rreth 1,000 emigrantëve

Maqedonia në ditë pengon hyrjen e rreth 1,000 emigrantëve

23 qershor-Megjithatë, një numër i emigrantëve të paligjshëm arrijnë të hyjnë në vend dhe për të shkuar në Serbi, dhe prej nga atje të kalojnë në disa prej vendeve të BE-së.

Policia e Maqedonisë në ditë parandalon hyrjen e rreth 1,000 emigrantë të paligjshëm nga vendet e Lindjes së Mesme dhe të Afrikës së Veriut të cilët janë duke u përpjekur për të hyrë në vend nëpërmjet Greqisë, tha zëdhënësi i Ministrisë së Brendshme Ivo Kotevski.

“Ne vazhdojmë të forcojmë masat për të siguruar kufirin jugor. Mund të themi se rreth 1,000 njerëz në baza ditore të cilët në mënyrë të paligjshme, përpiqen për të hyrë nga fqinji jonë jugor, nga Greqia fqinje, u janë sugjeruar të kthehen në territorin e Republikës së Greqisë në përputhje me legjislacionin”, tha për Rel, zëdhënësi i MPB-së, Ivo Kotevski

Megjithatë, një numër i emigrantëve të paligjshëm arrijnë të hyjnë në vend dhe për të shkuar në Serbi, dhe prej nga atje të kalojnë në disa prej vendeve të BE-së.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *