Home / Lajme / Rajon / Merkel shkon në Beograd me kërkesën që Kosova të bëhet anëtare e OKB-së

Merkel shkon në Beograd me kërkesën që Kosova të bëhet anëtare e OKB-së

8 qershor- Mediat serbe kanë raportuar se kancelaria Merkel gjatë vizitës në Beograd, do të kërkoj pikërisht këtë gjë nga qeveritarët serbë, konkretisht që ata të mos pengojnë përfshirjen e Kosovës në Organizatën e Kombëve të Bashkuara (OKB).

Një zgjidhje e qëndrueshme mes Beogradit dhe Prishtinës sipas Kancelares Gjermane Angela Merkel është përfshirja e Kosovës në Kombet e Bashkuara.
Mediat serbe kanë raportuar se kancelaria Merkel gjatë vizitës në Beograd, do të kërkoj pikërisht këtë gjë nga qeveritarët serbë, konkretisht që ata të mos pengojnë përfshirjen e Kosovës në Organizatën e Kombëve të Bashkuara (OKB).

Një kërkesë tjetër e kancelares sipas medieve serbe pritet të jetë ulja e ndikimit politik të Serbisë në Bosnje dhe Hercegovinë (BiH), transmeton lajmi.net.

Sipas qëndrimit të Berlinit, nëse Serbia nuk do të pengonte anëtarësimin e Kosovës në Kombet e Bashkuara, kjo nuk do të nënkuptonte se ajo ka pranuar pavarësinë e Kosovës.

Gjithashtu lexo

Vdes ish-kryeministri Bajram Rexhepi – (VIDEO)

Ish- kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka ndërruar jetë pas një sëmundje për të cilën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *