Home / Lajme / Maqedoni / Të shtëna mes policisë dhe një grupi afër Sarajit

Të shtëna mes policisë dhe një grupi afër Sarajit

27 korrik-Policia i ka dhënë sinjal të qartë persoit M.R. që të ndalet. Pasi ai nuk e ka respektuar këtë, policët fillimisht kanë shtën ënë ajër, kurse më pas në drejtim të veturës, me qëllim që ta paaftësojnë. Vetura është ndalur afër fshatit Saraj, ku dy personat në fjalë janë arrestuar”, njofton polica.

MPB privoi nga liria pesë persona, shtetas të Maqedonisë, të gjithë anëtarë të grupit kriminel për tregti të palejueshme me drogë. Siç kumtoi MPB, rasti është realizuar më datën 23 të këtij muaji pas hetimit të kryer disamujor nga ana e Sektorit për tregti të palejuar me drogë pranë Repartit për shkatërrim të krimit të organizuar dhe serioz. Sipas njohurive të dokumentuara të deritnaishme, ky grup kriminel, një periudhë më të gjatë kohore është marrë me tregti të palejuar të kokainës nëpër rrugët e Shkupit. Njëherit kokainën e kanë stërshitur si dilerëve ashtu edhe drejtpërdrejtë të varurve nga droga për 60-¬70 euro për gram.

Gjatë tëntimit të policisë për të privuar nga liria personin M.R. (38) i njëjti me veturë “Golf 5” me bashkëshoferin e tij A.M. kanë tentuar të ikin nga zona industriale Vizbeg, përmes qarkores në drejtim të Tetovës. Gjatë ikjes, M.R. ka goditur me veturën e tij një veturë policore.

Policia i ka dhënë sinjal të qartë persoit M.R. që të ndalet. Pasi ai nuk e ka respektuar këtë, policët fillimisht kanë shtën ënë ajër, kurse më pas në drejtim të veturës, me qëllim që ta paaftësojnë. Vetura është ndalur afër fshatit Saraj, ku dy personat në fjalë janë arrestuar”, njofton polica.

Drogën ekanë marrë nga vendet perëndimore evropiane dhe përmes kanaleve të ndryshme e kanë futur në Republikën e Maqedonisë. Në kaudër të aksionit që është pjesë e përpunimit oprativ “Rrjeti” janë konfiskuar 20 gramë kokainë, peshojë, automjet Golf 5, pistoletë me tre karikatoë dh 15 plumba, disa SIM kartela dhe celularë, ndërsa nga të dyshuarit janë marrë edhe mjete në të holla në vlerë prej 40.000 euro. Deri më tani, në kuadër të aksionit operativ “Rrjeti” janë paraqitur penalisht mbi 185 persona, ndërsa janë koniskuar mbi 525 lloje të ndryshme të drogës.

Gjithashtu lexo

Shkarkohet Zvërlevski, me 64 vota për dhe asnjë kundër

Kuvendi i Maqedonisë, pas debateve disajavëshe maratonike të deputetëve VMRO-DPMNE-së, e shkarkoi kryeprokurorin publik Marko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *