Home / Lajme / Maqedoni / Çdo ditë ndodhin aksidente

Çdo ditë ndodhin aksidente

18 gusht-Më konkretisht, mos dhënies së përparësisë së këmbësorëve ose lëvizjes së pakujdesshme dhe kalimit, gjegjësisht shpejtësisë në kushtet e rrugëve.

Edhe këtë verë në Tetovë gati çdo ditë ka ndodhur aksidente rrugore, në të cilën janë përfshirë këmbësorët, çiklistët dhe motorçiklistit.

Muajin e kaluar dhe këtë muaj, përfshirë edhe ditën e sotme, për shembull, ka pasur 12 aksidente me pjesëmarrjen e këmbësorëve, poashtu edhe me motoçiklistë dhe 9 me çiklistët ose në total 33 lloje të tilla të “aksidenteve”.

Pasojat e aksidenteve janë të ndryshme, të lehta, me lëndime të rënda trupore dhe dëme materiale të shkaktuara në një sasi të konsiderueshme.

Për krahasim, vitin e kaluar në korrik dhe gusht janë regjistruar: 21 aksident me këmbësorë, 20 me motoçiklistëe dhe 8 me çiklistëve dhe në total 49 aksidente.

Shumica e aksidenteve janë për shkak të mosdisiplinës së dukshme të trafikut dhe sjellja e papërgjegjshme e individëve që marrin pjesë në komunikacion, numri i të cilave për fat të keq mbetet i madh.

Më konkretisht, mos dhënies së përparësisë së këmbësorëve ose lëvizjes së pakujdesshme dhe kalimit, gjegjësisht shpejtësisë në kushtet e rrugëve.

Duke pasur parasysh se në gjysmën e dytë të muajit pritet rritja e frekuentimit në rrugët e kësaj zone, Sektori i Punëve të Brendshme të Tetovës apelon edhe njëherë shoferët që respektojnë maksimalisht shenjat e trafikut, rregullat dhe rregulloret nga të gjithë pjesëmarrësit, dhe në këtë kuadër edhe të këmbësorëve.

Përveç kësaj, motoçiklistëve përsëri apelohen për detyrimin ligjor për të përdorur kaciga mbrojtëse, kontrollë të automjeteve dhe posedimin e detyrueshëm të pajisjeve.

Pasi, është e nevojshme vetëm pak pakujdesi të lehtë që të ndodhin aksidente, të cilat shpesh përfundojnë në më të rënda, pasoja të pariparueshme, dmth humbjen e jetëve.

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *