Home / Lajme / Maqedoni / Çfarë kishte thënë Arbër Xhaferri për Marrëveshjen e Ohrit

Çfarë kishte thënë Arbër Xhaferri për Marrëveshjen e Ohrit

13 gusht-Të gjitha këto në mënyrë të egër politikisht u shkelën”, ka deklaruar njëri nga themeluesit e PDSH-së dhe nënshkrues i Marrëveshjes së Ohrit, i cili ndërroi jetë në 15 gushtin e 2012.

Njëri nga nënshkruesit e Marrëveshjes së Ohrit, Arbër Xhaferri një dekadë pas firmosjes së saj kishte dhënë mesazhin e qartë.

“Marrëveshja e Ohrit në mënyrë brutale nuk është realizuar sidomos në ato pika kryesore që e bënë këtë marrëveshje të jetë zgjidhje e konfliktit të vitit 2001. Në rend të parë e kam fjalën për përdorimin zyrtarë të gjuhës shqipe pastaj për decentralizimin dhe përfaqësimin adekuat, sidomos në aneksin C, ku flet për rregullimin e statusit të pjesëmarrësve të konfliktit të vitit 2001. Të gjitha këto në mënyrë të egër politikisht u shkelën”, ka deklaruar njëri nga themeluesit e PDSH-së dhe nënshkrues i Marrëveshjes së Ohrit, i cili ndërroi jetë në 15 gushtin e 2012.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *