Home / Lajme / Maqedoni / Lidhja e arsimtarëve shqiptarë përkrah idenë e universitetit në Shkup

Lidhja e arsimtarëve shqiptarë përkrah idenë e universitetit në Shkup

2 gusht- Lidhja e arsimtarëve shqiptarë në Maqedoni është ndër themeluesit e Universitetit të Tetovës dhe fakultetit Pedagogjik në Shkup dhe e të gjitha institucioneve arsimore në Maqedoninë pas vitit 1991, dhe në të gjitha ngjarjet e ruajtjes,mbajtjes gjallë të këtyre institucioneve të arsimit të lartë ka qenë bashkëpjesmarrëse, deri sa janë legalizue nga Qeveria e Maqedonisë.
Ne trojet shqiptare, në çdo qytet me m

Në opinionin publik dhe media ,ditët e fundit po shprehen opinione për dhe kundër themelimit të Universitetit shqiptar në Shkup.
Lidhnja e arsimtarëve shqiptarë në Maqedoni përkrahë iniciativën për themelimin e Universitetit shqiptar në Shkup, pa marrë parasysh se kush e inicon, dhe kërkojmë formimin e këshillit amë për themelimin e Universitetit të ri shqiptar në Shkup.
Arsyeshmeria e themelimit te Universitetit shqiptar ne Shkup:
Lidhja e arsimtarëve shqiptarë në Maqedoni është ndër themeluesit e Universitetit të Tetovës dhe fakultetit Pedagogjik në Shkup dhe e të gjitha institucioneve arsimore në Maqedoninë pas vitit 1991, dhe në të gjitha ngjarjet e ruajtjes,mbajtjes gjallë të këtyre institucioneve të arsimit të lartë ka qenë bashkëpjesmarrëse, deri sa janë legalizue nga Qeveria e Maqedonisë.
Ne trojet shqiptare, në çdo qytet me mbi 70.000 banorë kemi Universitete shtetërore në gjuhën shqipe(përveç Shkupit-kryeqytetit të Dardanisë). Edhe maqedonasit kanë disa universitete shtetërore, Kemi edhe shumë arsye tjera që nuk do tua themi ne këtë iniciativë , por kërkojmë që në shtator të mbahet debat publik, me pjesëmarrje të të gjithë faktorëve relevantë që mund të japin kontribut ,e në veçanti akademikët tanë.

.
Arsyeshmeria e themelimit te Universitetit shqiptar ne Shkup:
Lidhja e arsimtarëve shqiptarë në Maqedoni është ndër themeluesit e Universitetit të Tetovës dhe fakultetit Pedagogjik në Shkup dhe e të gjitha institucioneve arsimore në Maqedoninë pas vitit 1991, dhe në të gjitha ngjarjet e ruajtjes,mbajtjes gjallë të këtyre institucioneve të arsimit të lartë ka qenë bashkëpjesmarrëse, deri sa janë legalizue nga Qeveria e Maqedonisë.
Ne trojet shqiptare, në çdo qytet me mbi 70.000 banorë kemi Universitete shtetërore në gjuhën shqipe(përveç Shkupit-kryeqytetit të Dardanisë). Edhe maqedonasit kanë disa universitete shtetërore, Kemi edhe shumë arsye tjera që nuk do tua themi ne këtë iniciativë , por kërkojmë që në shtator të mbahet debat publik, me pjesëmarrje të të gjithë faktorëve relevantë që mund të japin kontribut ,e në veçanti akademikët tanë
Themelimi I Universitetit të dytë shtetëror në Maqedoni e ngritë cilësinë dhe konkurencën e arsimit të lartë në Maqedoni.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *