Home / Lajme / Maqedoni / Gjinekologu amë ju mashtron me pagesën, paraqituni në 076-339-180

Gjinekologu amë ju mashtron me pagesën, paraqituni në 076-339-180

3 shtator-Një gjinekologë amë që ka pacient të regjistruar, vetëm për një muaj nga Fondi merr nga 2000 deri 5000 euro në muaj si formë e kapitacionit.

Gjinekologët amë po rrjepin gratë shtatëzëne kanë filluar qytetarët me të madhe që ankesat e veta t’i paraqesin ne Fondin për Shëndetësi në numrin falas 0800 33 2222 dhe numrin mobil 076-339-180.
Por tani rastet duhet të paraqiten edhe në Drejtorin për të Hyra Publike në numrin falas 198.
Më këtë ordinancat e mjekëve gjinëkologë amë që nuk japin llogari fiskale rrezikohen të mbyllen nga Drejtoria për të Hyra publike.
Por nëse japin llogari fiskale, atëhër pacientët atë llogari duhet ta dorëzojnë në Fondin për Shëndetësi si dëshmi se mjeku amë ilegalishtë ju merr para pacientëve të vetë.
Gjinekologët amë ilegalisht i kanë plaçkit gratë shtëtzëna për eho të barkut dhe marrjen e briseve duke ju marr deri 500 denarë për një kontrollë.
Një gjinekologë amë që ka pacient të regjistruar, vetëm për një muaj nga Fondi merr nga 2000 deri 5000 euro në muaj si formë e kapitacionit.
Një grua që regjistrohet të një ordinancë gjinekologjike, gjinekologu amë për atë grua cdo muaj merr nga 50 denarë.
Në Maqedoni nuk ka gjinekologë që minimum ka 3000 pacientë të regjistruar.Dmth nga Fondi merr në muaj gjinekologu,minimum 2500 euro.
Ai që ka 6000 pacientë, merr 5000 euro në muaj.Me këtë gjinekologët janë mjekët më të paguar në Maqedoni, por ilegalisht i plackisin pacientet.

Gjithashtu lexo

Mot me diell me erë të dobët deri në mesatare

Moti sot në Maqedoni do të jetë kryesisht me diell dhe i ngrohtë me erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *