Home / Lajme / Maqedoni / Nisen haxhilerët me agjencionin Meka Medina

Nisen haxhilerët me agjencionin Meka Medina

8 shtator-Është obligim për çdo mysliman që është i pjekur në moshë dhe psiqikisht i aftë, e nuk është obligim për jomyslimanin, as për fëmijët, e as për të rinjtë që ende nuk kanë hyrë në pubertet, siç nuk është obligim as për atë që psiqikisht nuk është i aftë.

Edhe gjatë ditës së sotme nga Tetova janë nisur haxhilerët të cilët udhëtojnë me agjencionin turistik Meka Medina. Nisja e autobusit është bërë nga qendra e Tetovës, gjegjësisht nga pallati i kulturës në mënyrë të organizuar ku kishte për të pranishëme dhe përfaqësues të Bashkësisë fetare Ismale të Tetovës, gjegjësisht nga muftinia e Tetovës, transmenton Tv Koha.

Sipas organizatorëve gjegjësisht efendi Mafiz Rusteni, janë bërë të gjitha përgatitjet që udhëtimi i haxhilerëve të jetë i rehatshëm dhe pa probleme. Poashtu këtë udhëtim e ka përshëndetur edhe Muftiu i Muftinisë së Tetovës Qani Nesimi, rapoton Tv Koha.

Këtyre ditëve pritet të përfundojnë të gjitha nisjet me autobusë. Haxhi është një nga pesë kushtet e Islamit dhe tiparet dalluese që e theksojnë karakterin universal të kësaj feje. Është obligim për çdo mysliman që është i pjekur në moshë dhe psiqikisht i aftë, e nuk është obligim për jomyslimanin, as për fëmijët, e as për të rinjtë që ende nuk kanë hyrë në pubertet, siç nuk është obligim as për atë që psiqikisht nuk është i aftë. Mirëpo, për kryerjen e këtij obligimi kushtëzohet që personi të ketë edhe kushte materialeTv Koha.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *