Home / Lajme / Maqedoni / Në Gostivar ma shumë lojra fati, KAZINO-BASTORE, se sa njerëz…

Në Gostivar ma shumë lojra fati, KAZINO-BASTORE, se sa njerëz…

10 Tetor – Një problem i madhë në rethinat tona është hapja e madhe e lojrave të fatit, kazinove, bastoreve sportive, etj..Si dhe hapja e lokaleve të natës me muzik të gjallë dhe hapja e bareve të ndryshme me vajza lakuriqe të mbushura me alkool dhe drogë

Selim Iljazi
– Një problem i madhë në rethinat tona është hapja e madhe e lojrave të fatit, kazinove, bastoreve sportive, etj..Si dhe hapja e lokaleve të natës me muzik të gjallë dhe hapja e bareve të ndryshme me vajza lakuriqe të mbushura me alkool dhe drogë.
– Të ecish në qytetin e Gostivarit sotë është për tu habitur edhe ajo pakë rini që ka ngelur këtu, bredhinë rrugëve të qytetit pa ide, pa planë për jetë, vetëm duke mendua në sende të ndaluara në fitim e parave haramë, në kalimin e kohës në vende haramë, në lokale të ndryshme mbushur me pije alkoolike dhe me vajza lakuriqe që shesinë trupin e tyre dhe në vende ku ka loja fati, kazino apo bastore sportive.
– Sotë në këtë kohë kemi shumë shkaqe që kanë sjellë këtë gjendje dhe ato dallojnë me dallimin e vendeve, ambientit, personave, shoqërive, fuqisë dhe dobësisë, pasurisë dhe varfëris, dijes dhe injorancës, bashkimit apo përçarjes etj.
– Edhe pse e kemi të ndaluar me fenë dhe me ligjë por kjo dukuri për ç’do ditë e ma shumë ritet, kazinot, bastoret sportive dhe llojet tjera të lojave të fatit shkatrojnë me të madhe xhepin e qytetarve dhe rinis. Sotë në Gostivar ka më shumë loja fati (kazino) se sa njerëz, sotë në Gostivar me të madhe shkatrohet rinia dhe familjet shqiptare, sotë në Gostivar nga reklamat nga dritat e kazinove të duket vetja sikurë je në Las Vegas, sotë rinia natën e banë ditë e ditë natë duke qëndërua mbi aparatat e ndyshëm të lojave të fatit, dhe duke mendua se do arine të fitone para pa mos u lodhur dhe pa punë, ç’do njeri sotë që luan lojën e fatit është në gjendje të vjedhë, të shesë pasurin e tijë, ta shkatrone familjen e vetë, për të aritë qëliminë që në mbrëmje të shkone në kazino të luajë.
– Edhe pse kemi krizë ekonomike të madhe, kazinot, bastoret sportive, lokalet e natës me muzik dhe prostitucion shkatrojnë me të madhe xhepin e qytetarve.
– Përhapja e kësaj dukurie në mesin e muslimanëve alarmon situatën dhe detyrimisht na nxitë që të mendojmë rethë zgjidhjes së kësaj dukurije të keqe, kur ndalemi dhe mendojmë pasojat e mëdha negative që i sjellë me vete paraqitja e kësaj dukurije na dhemë shpirti dhe pasoja ma e keqe është se ki vesë është e përhapurë në mesinë e të rinjëve dhe mos interesimi i tyre për ta ndrishua. Ndoshta keqardhja jonë nuk do të ishte aqë e madhe, nëse ky dëmtim dhe kjo pasojë do ishte vetëm në Las Vegas apo diku tjetër në Amerik, por kjo ndodhën në vendin tonë në mesinë tonë për ate është për të na ardhurë keqë.
– Nuk mund të zgjidhet ky problem i cili është mjaftë i madhë në vendin tonë, nëse nuk e marrim për sipër zgjedhjen e tijë të gjithë ne: institucionet, intelektualët, mësuesit, hoxhallarët, prindërit, studentët, njerëzit e thjeshtë, secili që ka ndonjë rol sado të vogël në shoqëri, pasiqë pasojat e këtij defekti do të na kaplojnë të gjithë neve, andaj secili prej neshë duhet ta luaj rolin e tijë në këtë drejtimë.

Gjithashtu lexo

Shkarkohet Zvërlevski, me 64 vota për dhe asnjë kundër

Kuvendi i Maqedonisë, pas debateve disajavëshe maratonike të deputetëve VMRO-DPMNE-së, e shkarkoi kryeprokurorin publik Marko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *