Home / Lajme / Maqedoni / Vanhoute sot me një votim/ligji për diasporën

Vanhoute sot me një votim/ligji për diasporën

11 tetor – Sipas njoftimeve, eksperti belg Vanhoute sot do të propozojë ligj për kodin zgjedhor, të cilët duhet të jenë të pranishëm të gjitha palët.

Votimi në diasporë mbetet një pengesë në negociatat për rregullat zgjedhore.

Burimet partiake theksuan se grupet e punës pothuajse ranë dakord për çështje të tjera të diskutueshme për të pastuar listën zgjedhore përmes verifikimit në terren dhe kompetencat e përbërjes së re të KSHZ-së, por për diasporën, partitë mbajnë pozicionet e tyre.

Sipas njoftimeve, eksperti belg Vanhoute sot do të propozojë ligj për kodin zgjedhor, të cilët duhet të jenë të pranishëm të gjitha palët.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *