Home / Lajme / Maqedoni / Vullnet Ameti zgjidhet president i Asociacionit të Universiteteve të Ballkanit (VIDEO)

Vullnet Ameti zgjidhet president i Asociacionit të Universiteteve të Ballkanit (VIDEO)

15 tetor – Me këtë rast, USHT-ja shpreh falënderimet më të sinqerta për nikoqirin, Universitetin Trakya të Edrenesë, për të gjithë rektorët e universiteteve tjera anëtare për mbështetjen e dhënë dhe për gjithë punonjësit e USHT-së, të cilët kanë kontribuuar me mish e me shpirt, që USHT-ja të radhitet në gjirin e universiteteve prestigjioze në rajonin e Ballkanit.

Më datë 08.10. dhe 09.10.2015, nën patronazhin e Rektorit të Universitetit Trakya, Prof. Dr. Yener Yörück, në Edrene të Turqisë, u mbajt Kongresi i dytë i Asociacionit të Universiteteve të Ballkanit (BUA). Ky Asociacion është themeluar më 11 shtator 2014, si rezultat i bisedimeve të frytshme paraprake midis USHT-së, Universitetit Trakya dhe Universitetit të Sofjes, me qëllim të krijimit të një platforme të përbashkët universitare për mbarë rajonin e Ballkanit, duke trasuar dhe hapur shtigje për studentët tanë, profesorët dhe mbarë komunitetin akademik. Aktin e themelimit të Asociacionit në vitin 2014 e kanë nënshkruar gjithsej 36 universitete, ndër ta edhe USHT-ja, kurse në Kongresin e dytë, këtë vit, janë anëtarësuar edhe 6 universitete dhe Asociacioni aktualisht numëron 42 universitete anëtare nga mbarë rajoni i Ballkanit.

Në rend dite të Kongresit, përveç idejimit të projekteve konkrete në të mirë të komunitetit akademik në rajonin e Ballkanit, ishte edhe marrja e presidencës dhe zgjedhja e Presidentit të ardhshëm të Asociacionit, me ç’rast nominimi bëhej në mënyrë transparente dhe në sajë të dëshmimit të universiteteve anëtare. Rektorët e pranishëm të të gjitha universiteteve njëzëri nominuan USHT-në për presidencën e radhës, duke pasur parasysh suksesin e viteve të fundit të Universitetin tonë në rrafshin kombëtar, rajonal dhe ndërkombëtar, duke e cilësuar atë si një universitet mirë të organizuar dhe serioz në organizimin e shumë konferencave dhe aktiviteteve tjera të këtij lloji, në veçanti për suksesin e treguar edhe me organizimin e konferencës rajonale të Observaroriumit të Magna Charte-s, në qershor të këtij viti.

Pavarësisht nominimit të Universitetit të Selanikut dhe Athinës, USHT-ja mori shumicën e votave nga rektorët e pranishëm për presidencën e vitit 2017 dhe me këtë rast, Rektori i USHT-së, Prof. Dr. Vullnet Ameti u zgjodh njëzëri President i BUA-së për vitin 2017.

Me këtë rast, USHT-ja shpreh falënderimet më të sinqerta për nikoqirin, Universitetin Trakya të Edrenesë, për të gjithë rektorët e universiteteve tjera anëtare për mbështetjen e dhënë dhe për gjithë punonjësit e USHT-së, të cilët kanë kontribuuar me mish e me shpirt, që USHT-ja të radhitet në gjirin e universiteteve prestigjioze në rajonin e Ballkanit. Rektorit, Prof. Dr. Vullnet Ameti i dëshirojmë suksese të tjera në të ardhmen dhe vazhdimin e rrugës së nisur drejt sukseseve të reja për Universitetin Shtetëror të Tetovës.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *