Home / Kryesoret / Kur gazeta austro-hungareze lajmëronte Pavarësinë e Shqipërisë

Kur gazeta austro-hungareze lajmëronte Pavarësinë e Shqipërisë

Austro-Hungaria ka qenë një ndër mbështetëset më të fuqishme dhe serioze të Pavarësisë së Shqipërisë para dhe pas shpalljes së saj në vitin 1912.

Ndoshta ajo ka qenë edhe arsyeja që në fund të nëntorit të vitit 1912, gazeta e asaj kohe “Das interesante Blatt”, i kushtoi kryeartikullin e gazetës.

Artikulli njofton shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë në Vlorë, nëpërmes një pikture që pasqyron pamjen kur Ismail Bej Qemali, kur doli në ballkonin e shtëpisë së Pavarësisë dhe e dha lajmin e shpalljes së pavarësisë.

Gjithashtu lexo

Aksidentohen dy autobusë dhe dy makina, 15 të lënduar në Strumicë

15 persona janë lënduar dje në një aksident rrugor në rrugën lokale në fshatin Bansko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *