Home / Lajme / Maqedoni / Maqedoni: Për të gjitha shërbimet emergjente – vetëm numri 112

Maqedoni: Për të gjitha shërbimet emergjente – vetëm numri 112

3 nëntor-Më parë Agjencia për komunikime elektronike ka nxjerrë një rregullore për numrin e vetëm evropian për emergjenca 112 në “Gazetën Zyrtare”, i cili pas disa viteve të përgatitjes po rrumbullaksohet plotësimi i kuadrit ligjor për realizimin përfundimtar të këtij projekti.

Numrat e deritanishme të thirrjeve emergjente në polici 192, zjarrfikësit 193, ambulanca 194 dhe në Qendrën për Menaxhim me Kriza 195 do të zëvendësohen pas një periudhe të funksionimit paralel me numrin 112.

Më parë Agjencia për komunikime elektronike ka nxjerrë një rregullore për numrin e vetëm evropian për emergjenca 112 në “Gazetën Zyrtare”, i cili pas disa viteve të përgatitjes po rrumbullaksohet plotësimi i kuadrit ligjor për realizimin përfundimtar të këtij projekti.

Pavarësisht avantazheve të ofruara nga zbatimi praktik të një numri të vetëm të emergjencës, futja e tij është një detyrim i Republikës së Maqedonisë në rrugën e saj për t’u bërë një shtet i plotë anëtare e Bashkimit Evropian.

Në të gjitha raportet e progresit të Komisionit Evropian në procesin e anëtarësimit të vendit ka një shënim që ende nuk është futur ky numër në aksidente trafiku dhe emergjenc

Gjithashtu lexo

DAÇIÇ NE E DIMË PËR ÇFARË JENI MARRË VESH – (VIDEO)

Serbia pretendon se shërbimet e inteligjencës së Maqedonisë kanë përgjuar diplomatët e saj por edhe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *