Home / Lajme / Maqedoni / Shaqiri: Ligji për përdorimin e flamurit duhet të ndryshohet

Shaqiri: Ligji për përdorimin e flamurit duhet të ndryshohet

Kremtimi i Ditës së Flamurit 28 Nëntori vazhdon të mbetet jashtë listës së festave shtetërore dhe kombëtare për shqiptarët e Maqedonisë. Përdorimi i flamurit gjithashtu mbetet në një gjendje diskutueshme pasi ligji aktuale definon që ai mund të përdoret vetëm në nivel komunal edhe atë në komuna ku shumicë janë shqiptarët. Ish nënkryetari i kuvendit të Maqedonisë Hisni Shaqiri kërkon nga kompetentët shtetëror të respektohen dimensionet e flamurit kombëtar dhe kërkon dimensionin e njëjtë të flamujve e jo të dallojë ai kombëtari nga ai shtetërori. Shaqiri kërkon që flamuri shqiptar të vendoset në të gjitha vendet ku është edhe ai shtetëror.

Ligjit për përdorimin e flamujve parasheh që pushtetit lokale në të cilat mbi 50 % e popullatës janë pjesë e bashkësive etnike, ta përdorë flamurin e tyre, bashkë me atë shtetëror në objekte të karakterit lokal dhe publik. Pushteti lokal duhet të vendosë për datat ose evenimentet kur do të përdoret flamuri i bashkësive etnike. Ligji obligon që flamujt e kombësive, të jenë për 1/3 më të vogël se ai shtetëror.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *