Home / Lajme / Maqedoni / USHT-ja me Konvikt për studentët dhe me dy fakultete të reja

USHT-ja me Konvikt për studentët dhe me dy fakultete të reja

15 nëntor-Ndërkohë ministri i Arsimit dhe Shkencës, Abdilaqim Ademi, sot kumtoi se me vendim të Qeverisë, këtij Universiteti do t’i shtohen edhe dy fakultete të reja, Pedagogjiku dhe Bujqësia, të cilat do ta plotësojnë mozaikun e tij shkencor.

Me kërkesë te MASH, Qeveria, ne mbledhjen e mbajtur me date 6 nëntor 2015, morri vendim qe edhe ne Tetove te ngritët një Konvikt për studente.

Objekti do te shtrihet ne një sipërfaqe prej 4500 metër katrore dhe do të ketë 350 shtretër, si dhe hapësira te tjera.
Ndërkohë ministri i Arsimit dhe Shkencës, Abdilaqim Ademi, sot kumtoi se me vendim të Qeverisë, këtij Universiteti do t’i shtohen edhe dy fakultete të reja, Pedagogjiku dhe Bujqësia, të cilat do ta plotësojnë mozaikun e tij shkencor.

“Duke ndjekur nevojat e tregut dhe nevojat e studentëve dhe stafit akademik në përgjithësi, MASH në bashkëpunim me udhëheqësin e Universitetit, ka vendosur që të themelohen dy fakultete të reja, edhe atë: Fakulteti Pedagogjik dhe Fakulteti i Bujqësisë. Këto dy fakultete për herë të parë do të hapen këtu dhe do të luajnë një rol të rëndësishëm në arsimimin e ardhshëm të gjeneratave në gjuhën shqipe”, ka deklaruar Abdilaqim Ademi, ministër i arsimit.

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *