Home / Kryesoret / ОSBE: Nuk ka kohë për zgjedhje të lira dhe demokratike në Maqedoni

ОSBE: Nuk ka kohë për zgjedhje të lira dhe demokratike në Maqedoni

Zyra për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut (OSBE/ODIHR-it) në raportin e saj të fundit thekson se, koha e shkurtër për përgatitjen e zgjedhjeve do të reflektojë mbi aftësinë e pjesëmarrësve në zgjedhjet e ardhshme, për ti kryer obligimet që dalin nga Marrëveshja e Përzhinos, njofton agjencia e lajmeve INA.

“Janë të nevojshme ndryshime të rëndësishme legjislative, të lidhura me sistemin zgjedhor për votim nga diaspora, formati dhe kompletimi i KSHZ-së, njoftimi i medieve, rregullat për financimin e fushatave zgjedhore, garancat për mbrojtje nga presioni mbi votuesit dhe keqpërdorim i mjeteve shtetërore”, potencohet në raportin e OSBE-së.

Gjithashtu lexo

Përmes Serbisë po zbatohet një skenar për destabilizimin e Ballkanit, ja kush alarmon

Lidhja Demokrate e Maqedonisë (LD) nëpërmjet një kumtese vlerëson se tërheqja e personalit të ambasadës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *