Home / Lajme / Rajon / 30-vjetori i përkthimit në shqip të Kuranit, kumtesë në Prishtinë

30-vjetori i përkthimit në shqip të Kuranit, kumtesë në Prishtinë

Në nder të 30-vjetorit të përkthimit të Kuranit në gjuhën shqipe, kryesia e bashkësisë islame në Kosovë ka mbajtur një sesion shkencor, “Kurani te shqiptarët”.

Myftiu Naim Ternava tha se 30 vite më parë myslimanët shqiptarë e bënë pronë të tyre Kuranin. Zëdhënësi i Bashkësisë Islame, Ahmet Sadriu tha se ndonëse edhe më herët kanë ekzistuar përpjekjet për t’i përkthyer Kuranin por pas shpalljes së pavarësisë dhe konsolidimit të shtetit shqiptar interesimi për përkthimin e Kuranit u bë më e madhe.

Ndërsa Sulejman Rexhepi nga Bashkësia Islame e Maqedonisë, ka thënë se kanë ardhur kohëra të mbrapshta, ku edhe islami po ballafaqohet me sfidat më të ndryshme.

“Në kohën kur po akuzohet islami, pikërisht sot ne me ketë sesion po dëshmojmë se islami edhe mbrohet dhe përhapet me dituri dhe urti dhe jo me dhunë dhe me brutalitet. Mendoj se ndoshta është koha ku duhet t’i kthehemi një pune tjetër sepse përkthimi siç e dini është problem me qenë autentik i fjalës së Allahut, dhe mu për këtë duhet të bëhen përpjekje që të bëjmë edhe komentimin e kuranit sepse mos të iu lënë hapësirë njerëzve dashakeq që t’i japin kahje tjetër Kuranit”, ka thënë Rexhepi.

Gjithashtu lexo

Një polic turk është vrarë nga luftëtari i SHI-së në stacionin policor në Stamboll

Një polic turk mbrëmë është goditur me thikë për vdekje në stacionin policor në Stamboll …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *